• or. Chisinau, str. Calea Iesilor, 10
  • +373 22 50-82-53
  • +373 22 50-82-98

ElastoMix

ElastoMix este o modificare a masticului bituminos-polimer ElastoPaz și este destinat pentru aceleiași lucrări de hidroizolare ca și ElastoPaz.

După uscarea masticului ElastoMix pelicula hidroizolanta este aceiaș ca și după evaporarea umezelii de la Elastopaz. A distinge vizual sau organoleptic practic este imposibi: aceeași continuitate, durabilitate, dar și elastică, cu o aderență excelentă la orice material de constructie. Și totuș, există diferența dintre ElastoMix și ElastoPaz. Și  aceasta diferența pentru unele lucrari de hidroizolare fac ca masticul ElastoMix să fie mai convenabil și mai tehnologic decât masticul ElastoPaz.

Membrana lichida de bitum ElastoMix pe bază de apă este menita  numai pentru aplicare manuala. Uscare rapidă, performanțe excelente. Este o varianta  ideala pentru hidroizolare , dacă este necesar să faceți lucrul singur  acasă, la vila, în apartament.

Cauciucul lichid bicomponent ElastoMix este o membrană ecologică lichida polimerica si bituminoasa avansată,  destinată pentru aplicăriea într- un strat gros impermeabil. Al doilea component este întaritorul. Cei care sunt familiarizați cu hidroizolarea lubrifiantului înțeleg că posibilitatea de a aplica mastic într-un strat gros este scump. De fapt, utilizarea cauciucului lichid monocomponent ElastoPaz necesită o aplicare strat-cu-strat. De obicei, stratul  de 2,5 mm se formeaza în 2 treceri, cu consumul de 1,5 kg / m2 per trecere. Și înainte de aplicarea fiecărui strat succesiv, este necesar să se usuce cel precedent și, în funcție de condițiile de mediu, poate dura între 4 ... 6 și 8 ... 10 ore. Utilizarea masticului bitum-polimer ElastoMix rezolvă această problemă.

Ca și alte tipuri de cauciuc lichid, ElastoMix are o aderență excelentă la beton. După întărire, ElastoMix formează o membrană rigida, elastică, continue rezistentă la apă. ElastoMix se aplică cu o spatulă sau răzuitor de cauciuc. Toate suprafețele pe care se aplică ElastoMix trebuie să fie rezistente, stabile, netede și fără murdărie, praf, deșeuri de construcție, uleiuri etc. ElastoMix poate fi utilizat pe suprafețe umede, dar nu ude sau inundate. Se usucă timp de aproximativ 2-4 ore, în funcție de condițiile de mediu. Betonul nou poate fi hidroizolat aproximativ peste 48 de ore de la turnare.

Caracteristicile tehnice:

Denumirea indicelui Caracteristicele indicelui Standard
Aspectul Pasta cafenie  
Greutate specifică 1,19  
Continutul substantei uscate >65%  
Consum * 4,0-10,0  kg/m2  
Grosimea stratului uscat 2,0-5,0mm  
Temperatura de inflamare neinflamabil  
Temperatura de lucru + 5°C până la+40°C  
Rezistența la căldură >90°C  ASTM D 2939
Flexibilitate la temperaturi scăzute <-10°C ASTM D 522
Limita de rezistență > 0,15 MPa ASTM D 412
Rezistența la apa normal ASTM D 2939