• or. Chisinau, str. Calea Iesilor, 10
 • +373 22 50-82-53
 • +373 22 50-82-98

ElastoPaz

În sensul clasic, "cauciucul lichid" este un material bicomponent, și anume - emulsie de polimer bitum, un lichid care se transformă în "cauciuc" sub influența celui de-al doilea component - o soluție apoasă de "clorură de calciu". 

Între timp, ElastoPaz este un mastic de polimer bitum și nu este un lichid, ci o pastă de culoare maro închis. Ambele – emulsia bitum-polimer și masticul bitum-polimer au aceeași bază: bitumul modificat cu latex, dispersat în apă. De aici și denumirea generală - "cauciuc lichid". Al doilea component pentru solidificare ElastoPazului -  nu este necesar, prin urmare ElastoPaz este un cauciuc lichid monocomponent.

În vasele etanșate ermetic, ElastoPaz poate fi depozitat în stare lichidă ani de zile. Dar dacă cauciucul lichid se aplică într-un strat subțire (perete, podea, acoperiș, soclu), umiditatea se evaporă timp de câteva ore, rămâne doar baza de bitum-polimer, se formează o pelicula continue, elastica și rezistenta la apă.

Masticul hidroizolant ElastoPaz se aplică pe suprafață fie manual(vopsire)  sau cu ajutorul unor echipamente speciale(pulverizare).

Pentru masticul ElastoPaz nu sunt necesari solvenți. Uneori materialul trebuie să fie "diluat". Atunci, în cauciucul lichid monocomponent ElastoPaz este necesar de adaugat apă și de amestecat bine cu un malaxor mecani. În cazul în care în ElastoPaz a fost adăugata  apa, trebuie de tinut minte, că uscarea membranei  v-a dura  mai mult timp (din material trebuie sa se evapore toată apa adăugată), stratul se v-a subtia si va fi aplicat într-o cantitate mică.

Cauciucul lichid monocomponent ElastoPaz este ideal pentru:

 • Hidroizolarea constructiilor subterane
 • Hidroizolarea subsolurilor și demisolurilor
 • Hidroizolarea încăperilor umede
 • Hidroizolarea betonului
 • Hidroizolarea pardoselelor
 • Hidroizolarea pereților
 • Hidroizolarea tavanelor
 • Hidroizolarea piscinelor

Odată ce cauciucul lichid monocomponent ElastoPaz se așază pe suprafața, din ea începe să se evapore umezeala (umezeala datorita carei masticul este „lichid“) și are loc polimerizarea: bitumul și monomerii polimerului formeaza o membrana elastica, continua, durabila. Procesul de uscare și polimerizare depinde de temperatura aerului. Cu cât temperatura ambiantă este mai ridicată-procesul decurge mai repede. De exemplu, pe acoperiș, la + 28°C, sub razele solare, stratul din cauciuc lichid monocomponent ElastoPaz, aplicat cu consumul de 1,5 - 2,0 kg / m2, se usucă complet și nu se lipește după 2 ore, dar, acelaș cauciuc lichid monocomponent aplicat pe perete de fundație în groapă, la umbră, într-un loc răcoros, uscarea va dura mai mult timp. Dacă lucrarile se executa toamna, timpul de uscare va dura și mai mult. Masticul ElastoPaz trebuie aplicat în straturi, în mai multe treceri. Suprafața trebuie să fie rigida, stabilă și curatata de deșeuri, masticul poate fi aplicat pe suprafata umeda, dar nu inundata

 • Primul strat - 1,5-2,5 kg / m² (timpul de uscare - 6 ore)
 • Cel de-al doilea strat - 1,5-2,5 kg / m² (timpul de uscare - 12 ore)

Hidroizolarea încăperilor umede

 • Aplicați două straturi câte 2,0-3,0 kg / m²
 • Înainte de aplicarea stratului doi, este necesara uscarea deplina a primului strat

 

Denumirea indicelui Caracteristicele indicelui Standard
Aspectul Pasta cafenie (dupa uscare – membrana neagra)  
Greutate specifică 1,16  
Consum * 3,0-5,0  kg/m2  
Temperatura de lucru >5°C  
Rezistența la căldură >90°C  ASTM D 2939
Flexibilitate la temperaturi scăzute și formarea fisurilor normal ASTM C 836
Limita de rezistență > 0,5 MPa ASTM D 412
Elongație la rupere > 600% ASTM D 412
Rezistența la inundare cu apă În mod normal ASTM D 2939
Rezistența la presiunea apei > 0,5 atm, 24 ore DIN 52123
Recuperare (alungire la 800-900%) > 85% ASTM D 412
Rezistența la influienta bacteriala în sol timp de 30 zle la temperatura de 40°C normal ASTM D 3083