• or. Chisinau, str. Calea Iesilor, 10
  • +373 22 50-82-53
  • +373 22 50-82-98

RapidFlex

RapidFlex prezinta o emulsie bitum-polimera bicomponenta menita pentru pulverizare rapidă. Materialul se bazează pe o emulsie deosebita de bitum, care poseda o elasticitate ridicată și o adeziune perfecta la majoritatea materialelor de construcție. Soluția optimă pentru hidroizolarea obiectelor mari - este membrana bituminoasă lichida cu uscare rapidă, aplicată pe suprafață prin pulverizare rece.

  • Hidroizolarea acoperișului
  • Hidroizolarea fundațiilor subterane
  • Hidroizolarea podelelor și a pereților
  • Hidroizolarea subsolurilor
  • Hidroizolarea pereților de sustinere
  • Hidroizolarea tunelurilor
  • Hidroizolarea podurilor
  • Hidroizolarea canalelor

Modificată prin polimeri  emulsia de bitum depășește materialele tradiționale (rulouri și membrane) din punct de vedere al duratei de exploatare, continuitate, viteza și calitate la organizarea hidroizolarii.

Cauciucul lichid RapidFlex nu-si pierde proprietățile timp indelungat (în funcție de grosimea stratului și respectarii tehnologiei aplicarii de la 5 la 20 de ani), la o expunere constantă a mediului (ploi, zăpadă, fluctuații de temperatură, sarcini mecanice).

Datorită polimerilor, membrana de cauciuc lichid are proprietatea de auto-restabilire. Învelișul este capabil să-si schimbe forma la mișcarea bazei, la strapungeri și tăieturi - găurile se auto astupa. La acest fapt, materialul nu-si pierde calitatea de superelasticitate.

Proprietățile cauciucului lichid: membrana superelastica ce repetă conturul obiectului ascuțit, în cazul în care nu este nevoie de o astfel de elasticitate (alungire la rupere de 1200%), dar acest lucru necesită creșterea în mod semnificativ a proprietăților de rezistență ale membranei (de exemplu în jonctiuni, pilastru și etc.), atunci se armeaza cu geotextil la stadiul pregătirii suprafeței. Organizarea hidroizolarii cu cauciucul lichid RapidFlex va permite evitarea comunicarii la obiect  cu ecologiștii și pompierii, deoarece emulsia bitum-polimer este produsă în baza de apă fără solvenți. Produsul este netoxic, inodor și nu emite nimic în procesul de polimerizare, cu excepția apei. Prin urmare, cauciucul lichid poate fi utilizat chiar și în spații și structuri închise (în interiorul clădirilor, inclusiv încăperi mici, rezervoare, cisterne etc.). După formarea peliculei de cauciuc, din material nu se va evapora nimic si niciodată. Cauciucul lichid este aplicat în stare rece - nu sunt necesare ruguri, arzătoare și alte proceduri de incalzire și exploziv la șantier.

Polimerizarea cauciucului lichid RapidFlex se produce practic instant. Datorita acestui fapt  se asigura executarea rapida a lucrarilor de hidroizolare la obiective cu orice grad de complexitate: fundații cu multe joncțiuni sau acoperișuri cu forme complicate. În cazul în care suprafața a fost pregătită în mod corespunzător,  trei persoane,  utilizând echipamentul de aplicare a cauciucului lichid, vor îndepleni volumul de hidroizolare pe o suprafață de 1500 m2 într-un schimb de lucru.

Cauciucul lichid după polimerizare și evaporare a lichidului, poseda  o aderență excelentă la diferite materiale: beton, caramida, metal, plastic, materiale de acoperiș în rulouri, membrane PVC, carton, asfalt, pietriș și sticla.

Suprafața trebuie să fie solidă, stabilă, curatita de praf si deșeuri de construcție. RapidFlex se aplica cu pistolul de pulverizare dublu - o duză atomizează RapidFlex, iar a doua - accelerator de intarire (CaCl2). RapidFlex și soluția acceleratoare de întărire  se aplică simultan, la un raport de 10: 1 (10 - RapidFlex, 1 – accelerator de întarire).

Denumirea indicelui Caracteristicele indicelui Standard
Aspectul Emulsie: cafeniu închis
Membrana: neagra
 
Greutate specifică 1  
Continutul substantei uscate 60±2%  
Consum * 2,5-3,0  kg/m2 la grosimea stratului uscat de 2 mm  
Temperatura de lucru >5°C  
Rezistența la căldură >90°C  ASTM D 2939
Flexibilitate la temperaturi sub zero < -20°C ASTM D 522
Flexibilitate la temperaturi scăzute și formarea fisurilor normal ASTM C 836
Limita de rezistență > 0,1 MPa ASTM D 412
Elongație la rupere > 1200% ASTM D 412
Rezistența la inundare cu apă În mod normal ASTM D 2939
Rezistența la presiunea apei > 1 atm, 24 ore DIN 52123
Rezistența la întindere > 130H/cm ASTM D 624
Recuperare (alungire la 800-900%) > 85% ASTM D 412
Rezistența la influienta bacteriala în sol timp de 30 zle la temperatura de 40°C normal ASTM D 3083